Ara fa un any, a #Vilamajor començàvem la lluita per la remunicipalització de la gestió de l’aigua. Finalment, després de mesos de formació, organització i mobilització popular, podem anunciar que l’objectiu ha estat assolit:

🎉VICTÒRIA DEL POBLE!🎉

Al ple de l’Ajuntament de Sant Antoni d’ahir, es va aprovar un acord marc que implica la recuperació de les competències de gestió i traça les línies bàsiques del que, creiem, va més enllà d’un simple canvi de model administratiu. En efecte, no ens acontentem amb rescatar un bé essencial com és l’aigua de les urpes dels interessos privats del mercat (que ja és molt), sinó que apostem per la implicació dels veïns i veïnes en el control directe d’allò que és comú i que, per tant, els afecta. Estem, per tant, davant d’un canvi de cultura democràtica que requerirà de l’esforç de totes per tirar endavant. «Gota a gota», anirem recuperant sobiranies i aplicant una autèntica democràcia on el dret a decidir sobre tot guanyi terreny als interessos d’una minoria.

I no som els únics: a moltes altres viles i ciutats s’estan portant a terme processos de democratització semblants. Força i encerts, companyes de @tauladelaigua @tauladelaigua @aiguaesvidaGi @AiguaAnoia @aiguaBCN etc. Som una onada imparable!🌊

Aquesta és una victòria de la gent, de #Vilamajor, dels que no volen que es faci negoci amb les seves vides, dels que no acceptaran mai que es talli el subministrament al seu veï per raons econòmiques, dels que creuen que és possible fer les coses d’una altra manera.

Celebrem que les reticències inicials hagin estat vençudes i que l’Ajuntament s’hagi obert a la demanda popular. Gràcies també a la resta de partits i, sobretot, al teixit associatiu del poble que ens ha donat suport (Ateneu Popular de Vilamajor, CDRL Vilamajor, El Gaig).

I gràcies també als que us heu mostrat a favor del procés, als que heu signat, als que vau venir a fer-vos la foto aèria, als que heu extés el clam a través del boca-orella… Ara comença una nova etapa on caldrà que fem un pas més i ens impliquem en la gestió de l’aigua, participant activament de les decisions i en el control rutinari. Segur que totes i tots, treballant plegats, ens en sortirem!

 

Uneix-te a la conversa

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *