Introducció

El 31 de desembre d’aquest any 2017 va caducar la concessió que tenia l’empresa privada “Aigües de Catalunya S.A.” sobre la gestió de l’aigua al nostre municipi (ara mateix, s’ha fet una pròrroga). Això no només obre la porta a desfer la decisió de privatitzar l’aigua sinó que obre les portes a que els veïns i veïnes fem un procés d’empoderar-nos i responsabilitzar-nos progressivament de la gestió d’aquest bé al nostre poble. 
Essent l’aigua un bé tant essencial per a la vida, és més clar que enlloc que es necessita treure-la de la lògica de l’afany de lucre. Tot i haver estat declarat com a Dret Humà, l’aigua no s’escapa de la lògica mercantil que regeix el món i que porta a la desigualtat i inclús a la privació dels drets més bàsics. Per garantir que l’aigua sigui efectivament un bé comú cal anar cap a models de gestió centrats en el benefici de tots els veïns i veïnes i del medi ambient. Volem, doncs, iniciar un procés veïnal per conèixer quines opcions tenim de cara a la gestió de l’aigua al nostre poble. Volem estudiar quina d’elles és factible i ens permet fer un pas més sòlid i empoderador cap a la gestió de l’aigua com un bé comunal. 
Aquest procés de canvi comporta també la construcció d’una nova cultura de l’aigua al nostre poble, on consciència, responsabilització i poder del veïnat en la seva gestió vagin en augment progressivament. Al mateix temps aquesta transformació a partir del tema de l’aigua pot ser embrió d’una nova cultura dels bens comuns, amb l’horitzó d’una nova forma de vida basada en el bé comú i la comunitat, començant pel nostre poble però enfocant-nos a un problema global.
És per aquesta raó, doncs, que hem decidit constituir una plataforma veïnal de l’aigua a Vilamajor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *