El 31 de desembre d’aquest any 2017 caduca la concessió que té l’empresa privada “Aigües de Catalunya S.A.” sobre la gestió de l’aigua al nostre municipi. Això no només obre la porta a desfer la decisió de privatitzar l’aigua sinó que obre les portes a que els veïns i veïnes fem un procés d’empoderar-nos i responsabilitzar-nos progressivament de la gestió d’aquest bé al nostre poble. 
Essent l’aigua un bé tant essencial per a la vida, és més clar que enlloc que es necessita treure-la de la lògica de l’afany de lucre. Tot i haver estat declarat com a Dret Humà, l’aigua no s’escapa de la lògica mercantil que regeix el món i que porta a la desigualtat i inclús a la privació dels drets més bàsics. Per garantir que l’aigua sigui efectivament un bé comú cal per anar cap a models de gestió centrats en el benefici de tots els veïns i veïnes i del medi ambient. Volem doncs iniciar un procés veïnal per conèixer quines opcions tenim de cara a la gestió de l’aigua al nostre poble. Volem estudiar quina d’elles és factible i ens permet fer un pas més sòlid i empoderador cap a la gestió de l’aigua com un bé comunal. 
Aquest procés de canvi comporta també la construcció d’una nova cultura de l’aigua al nostre poble, on consciència, responsabilització i poder del veïnat en la seva gestió vagin en augment progressivament. Al mateix temps aquesta transformació a partir del tema de l’aigua pot ser embrió d’una nova cultura dels bens comuns, amb l’horitzó d’una nova forma de vida basada en el be comú i la comunitat, començant pel nostre poble però enfocant-nos a un problema global.
És per aquesta raó, doncs, que hem decidit constituir una plataforma veïnal de l’aigua a Vilamajor.
Categories: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *